قفلها نقش حائز اهمیتی را در تامین امنیت آپارتمانها و ساختمانهای مختلف ایفا میکنند و از این رو باید از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشند. از انواع قفل آپارتمان در بخشهای گوناگون از جمله درب ورودی، انباری، تراس، محیط داخلی همچون درب اتاقها و سرویس بهداشتی استفاده میشود که هریک از آنها انواع مختلفی دارند. یک قفل خوب و مرغوب باید دارای یک مغزی محکم باشد تا سارقان بهراحتی قادر به باز کردن آن نباشند. بههمین دلیل برای تامین درب ورودی آپارتمانها معمولا از انواع قفل درب ضد سرقت استفاده میشود تا با نصب آنها دیگر نگرانی بابت سرقت از منزل و یا ورود افراد غریبه به پارکینگ آپارتمان خود نداشته باشید. بههمین بهانه در ادامه این مطلب انواع قفل آپارتمان را به همراه کاربرد و ویژگیهای اصلی آنها به شما معرفی میکنیم تا بتوانید بهترین نوع قفل را برای قسمتهای مختلف آپارتمان خود از درب ورودی تا درب اتاقها انتخاب کنید. با خانه آرا همراه باشید.
نکات مهم خرید انواع قفل آپارتمان
اولین نکتهای که در هنگام انتخاب و خرید انواع قفل آپارتمان باید به آن توجه داشته باشید «میزان توانایی قفل در تامین امنیت و جلوگیری از سرقت» است. برخی از قفلها دارای ساختار سادهای هستند که برای استفاده در داخل آپارتمان یعنی اتاقها مناسب هستند زیرا اتاقهای خواب داخل منزل در مقایسه درب ورودی و یا پارکینگ آپارتمان به تامین امنیت چندان بالایی احتیاج ندارند. از این رو میتوانید برای اتاقها از قفلهای سادهتری استفاده کنید. نوع جنس و ساختار قفل نیز نکته مهم دیگری است که در هنگام خرید انواع قفل آپارتمان باید به آن توجه داشته باشید؛ زیرا قفلها دارای ساختارهای متفاوت و جنسهای گوناگونی هستند که هریک از آنها برای نصب در محیطهای خاصی مناسباند. از این رو پیش از انتخاب قفل ابتدا باید تعیین کنید که این قفل را برای نصب بر روی چه نقطهای از آپارتمان (اتاق خواب، سرویس بهداشتی، انباری، درب ورودی و یا پارکینگ) میخواهید خریداری نمایید.
بررسی انواع قفل آپارتمان
برای محیط داخلی آپارتمان همچون سرویس بهداشتی و اتاقها و محیط خارجی آن میتوانید از انواع مختلف قفلها در طرحها و رنگهای متنوع استفاده کنید. برای انتخاب قفل درب مناسب باید به محیط موردنظر و جنس درب توجه داشته باشید. در این بخش انواع قفل آپارتمان و ویژگیهای آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:
انواع قفل درب چوبی
قفل درب چوبی یکی از پرفروشترین انواع قفل آپارتمان است که معمولا برای اتاق خواب و یا سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد و از دو بخش ساخته میشود: بخش بالایی مربوط به دستگیره درب است و بخش پایینی آن نیز مربوط به زبانه قفل میباشد. این نوع قفلها دارای مدلهای مختلفی هستند که از انواع قفل درب چوبی آپارتمان میتوانیم به مواردی همچون قفل کلیدی (دارای عرض زیاد و مناسب برای اتاق خواب)، قفل درب سوئیچی (دارای مغزی قفل مخصوص و مناسب برای دفاتر کار) و قفل سرویس (فاقد قسمت کلیدخور بوده و برای سرویس بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار میگیرد).
انواع قفل درب شیشهای
قفل درب شیشهای یا قفل سکوریت برای دربهای شیشهای درون آپارتمان همچون لابی مورد استفاده قرار میگیرد؛ برخی فروشگاهها، اماکن اداری، تجاری و طلا فروشیها نیز از انواع قفل درب شیشهای برای تامین امنیت مغازههای خود استفاده میکنند. قفل درب شیشهای به بالا، پایین و یا وسط شیشه متصل میشود و دارای انواع مختلفی همچون:
- قفل کمری (دارای جنس استیل و قابل نصب بر روی وسط شیشه)
- قفل برقی (امنیت بالا و مجهز به سنسور تشخیص باز و بسته بودن)
- قفل هوپه (ظاهری بسیار ظریف دارد که جنس آن از آلومینیوم بوده و در وسط شیشه نصب میشود)
انواع قفل درب آهنی
از انواع قفل درب آهنی بر روی دربهای از جنس آهن استفاده میشود که معمولا درب ورودی آپارتمان و درب تراسها از جنس آهن ساخته شده و بر روی آن قفل مخصوص نصب میگردد. قفل درب تراس معمولا از نوع سوئیچی بوده که دارای عرض کم و پنهای 2.5، 3.5 و 4.5 است که میزان پنهای آن به ابعاد درب بستگی دارد.
انواع قفل درب کشویی
قفل کشویی از دیگر انواع قفل آپارتمان است که معمولا بر روی درب سرویس بهداشتی، درب ورودی، درب انباری تراس و یا کمد دیواری نصب میشود. انواع قفل درب کشویی با نامهای دیگری همچون قفل دستی یا مکانیکی نیز شناخته میشوند که دارای مدلهای متنوعی از جمله قفل کشویی پروانهای، قفل یک طرفه، قفل دو طرفه و قفل کلنگی است.
قفل پروانهای همانطور که از نام آن پیداست دارای شکل ظاهری شبیه به پروانه است که از سه بخش نگهدارنده قفل، بدنه اصلی و زبانه قفل تشکیل میشود. این قفل برای ثابت نگه داشتن دو کتیبه کمد دیواری به یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد و موجب تسهیل باز و بسته کردن درب کمد خواهد شد.
قفل یک طرفه نیز یکی دیگر از انواع قفل درب کشویی است که از یک بدنه اصل،۷ میله متحرک قفل و پایه نگهدارنده قفل تشکیل میشود. قفل یک طرفه معمولا بر روی دربهای فلزی و آهنی همچون پشت بام، انباری و یا سرویس بهداشتی نصب میشود.
قفل دو طرفه نیز دارای کاربرد و ساختاری مشابه با قفل یک طرفه بوده اما دارای دو زبانه برای قفل کردن درب است که نسبت به قفل یک طرفه، امنیت بیشتری را فراهم میکند.
قفل کلنگی از دیگر انواع قفل درب کشویی است که مغزی فلزی آن در داخل قفل تعبیه شده و بر روی انواع دربهای آلومینیومی و آهنی قابل نصب است.
انواع قفل درب حیاط
قفل درب حیاط یکی دیگر از انواع قفل آپارتمان محسوب میشود که برای درب ورودی مورد استفاده قرار میگیرد و دارای دو نوع قفل مکانیکی و قفل برقی (الکترونیکی) است. قفلهای مکانیکی از انواع قدیمی قفل درب حیاط شناخته میشوند که معمولا بر روی درب پارکینگ آپارتمانهای قدیمی نصب شده و به وسیله کلید باز و بسته خواهند شد. قفلهای مکانیکی دارای ساختار سادهای هستند و بهراحتی توسط سارقان حرفهای باز میشوند؛ از این رو برای تامین امنیت درب پارکینگ آپارتمان این مدل قفل را به شما پیشنهاد نمیکنیم.
اما انواع قفل برقی درب حیاط (یا قفل الکترونیکی) یکی از جدیدترین انواع قفل آپارتمان هستند که ظاهر آنها تقریبا مشابه قفلهای مکانیکی بوده اما سطح تامین ایمنی آنها بسیار بالا است و در دسته قفلهای ضد سرقت قرار دارند. قفلهای برقی دارای ساختار پیچیدهای هستند که از بخشهای متعددی همچون مرکز کنترل برقی، مولد، سیستم فرمان رادیویی، فلاشر، پایه قفل برقی و چشمی، میکرو سوئیچ، چراغ مادون قرمز و ریموت کنترل تشکیل میشوند. شما میتوانید قفلهای برقی را هم از طریق کلید برق کنار درب و از هم از طریق ریموت کنترل باز کنید و دیگر نیازی به کلید نخواهید داشت. بنابراین اگر میخواهید امنیت درب ورودی و پارکینگ آپارتمان خود را افزایش دهید حتما از قفل برقی استفاده نمایید.
انواع قفل درب ضد سرقت
انواع قفل ضد سرقت درب منزل نیز در حال حاضر به عنوان پرطرفدارترین قفلها برای آپارتمان شناخته میشوند که نقش حائز اهمیتی را در تامین امنیت ساختمان ایفا میکنند. قفلهای ضد سرقت از جمله قفلهای چند زبانهاند که دارای انواع مختلفی هستند و باز کردن آنها تنها از طریق کلید مخصوص بوده و معمولا سارقان قادر به باز کردن آنها نخواهند بود. انواع قفل درب ضد سرقت آپارتمان شامل:
قفل ضد سرقت مرکزی: قفلهای مرکزی دارای 12 زبانه هستند که بر روی درب ورودی منزل قرار میگیرند و امنیت کامل آن را فراهم میکنند. قفل ضد سرقت نیمه مرکزی نیز وجود دارد که دارای 6 زبانه بوده و میزان تامین امنیت آن کمتر از قفل مرکزی است.
قفل ضد سرقت گاو صندوقی: این نوع قفل نیز یکی دیگر از انواع پرطرفدار قفل ضد سرقت است که توپی و مغزی نداشته و کلید به طور مستقیم وارد آنها میشود. قفل گاو صندوقی همانطور که از نام آن پیداست دارای ساختاری شبیه به قفل گاو صندوق بوده و بهعنوان یکی از امنترین قفلهای ضد سرقت شناخته میشود.
قفل ضد سرقت چنگکی: شکل ظاهری این نوع قفل شبیه به چنگک بوده و جایگزین قفلهای اصلی میشود. قفل چنگکی یکی از بهترین قفلهای ضد سرقت است که فاقد توپی بوده و امکان شکستن آن وجود ندارد و بههمین دلیل با نصب آن دیگر دغدغهای بابت امنیت درب منزل خود نخواهید داشت.
قفل ضد سرقت پستچی: این نوع قفل بهطور مستقیم در چهارچوب درب قرار میگیرد و در واقع مدل توسعه یافته و جدیدی از قفلهایی است که به صورت زنجیر پشت درب وصل شده و مانع باز شدن کامل آن میشوند. قفل پستچی یا قفل شببند در واقع مکمل انواع قفل درب آپارتمان است که بسیار محکم بوده و با هیچ ضربهای باز نخواهد شد.
قفل ضد سرقت دیجیتال: این نوع قفل نیز از سطح امنیت بسیار بالایی برخوردار است که دارای قابلیتهایی همچون حسگر اثر انگشت و امکان باز کردن درب از راه دور و از طریق گوشی هوشمند است. قفلهای دیجیتال دارای سه مدل کارتی، رمزی و اثر انگشتی هستند که برای باز کردن آنها به کلید احتیاجی نخواهید داشت.
جمع بندی
ما در این مطلب انواع قفل آپارتمان از درب ورودی پارکینگ تا درب اتاقها و سرویس بهداشتی را به شما معرفی کرده و ویژگیهای آنها را مورد بررسی قرار دادیم. مهمترین ویژگی یک قفل خوب «مقاومت و استحکام بالا» بهمنظور مقاومت در برابر ضربه و تامین امنیت است. بنابراین پیش از انتخاب و خرید قفل برای آپارتمان به جنس مرغوب و میزان استحکام آن توجه داشته باشید. شما میتوانید انواع قفل آپارتمان را با بالاترین کیفیت و بهصورت مستقیم از وب سایت خانه آرا خریداری نمایید.