مگنت کابینت چیست؟ مزایا و معایب آن کدامند؟

آنچه در این مقاله میخوانید

    کابینت‌های مدرنی که سطحی صاف و بدون دستگیره دارند و بازشدن درب کابینت، فقط با لمس درب انجام می‌شود، از مکانیزیمی با عنوان مگنت درب کابینت استفاده می‌کنند، که به آن آهنربای فشاری کابینت نیز گفته می‌شود. دستگیره مگنتی را با نام‌های دستگیره مخفی یا لمسی یا تاچ نیز می‌شناسند، در این مدل با فشردن درب کابینت به سمت داخل، درب به بیرون باز شده و با فشردن درب جهت بستن آن، با یک صدای کلیک، درب کابینت بسته خواهد شد. مکانیزم داخلی این نوع، دو حالت دارد، یا جک مکانیکی به‌کار گرفته می‌شود و یا از مگنت استفاده می‌کنند. مدل جک مکانیکی، از فنرهای مکانیکی بهره می‌گیرد، که در زمان بسته شدن درب، فنر را فشرده می‌سازد و با فشار دوباره به درب، قفل کشو رها شده و فنر درب را به سمت بیرون می‌فرستد.

    در درب مگنتی برای چفت شدن کشو در جای خود، از آهنربا استفاده می‌شود و فنری فشرده نیز منتظر باز شدن درب است، تا با فشردن درب به داخل، فنر درب را از آهنربا دور کند و درب باز گردد. با وجود این مگنت دیگر نیازی به نصب دستگیره روی درب کابینت ندارید. برای شناخت بیشتر مگنت کابینت، باید با انواع آن و نحوه نصب این وسیله نیز آشنا شویم. برای خرید انواع مگنت کابینت بر روی لینک کلیک نمائید.

    انواع مگنت کابینت

    مگنت کابینت بر اساس نوع نصب آن به دو گروه کلی روکار و توکار تقسیم می‌شود. مگنت فشاری روکار، روی بدنه کابینت نصب خواهد شد و وقتی درب کابینت بسته است، دیده نمی‌شود، درواقع در دیواره داخلی کابینت نصب خواهد شد و نیازی به سوراخ کردن بدنه کابینت‌تان هم ندارید. غالبا در هنگامی که ضخامت جداره‌های کابینت کم باشد و یا کابینت جنس بادوام و محکمی نداشته باشد، از مگنت کابینت روکار استفاده می‌کنند. مگنت روکار برای نصب، به میزان قطر و طول مگنت، فضای داخل کابینت را اشغال می‌کند.

    برای نوع مگنت فشاری کابینت توکار، نیاز است قبل از نصب، بدنه کابینت را سوراخ کنید، تا مگنت درون آن جای گیرد. اگر بدنه کابینت شما از لحاظ ضخامت و استحکام، امکان نصب مگنت توکار را دارد، از مگنت فشاری توکار استفاده ‌کنید. این مگنت زیبایی و فضای بیشتری را برای کابینت شما بوجود آورده و به‌همین دلیل در بازار، بسیار پرفروش است.


    بیشتر بخوانید: آشنایی با دستگیره مخفی کابینت


    انواع مگنت کابینت بر اساس اندازه

    مگنت‌های کابینت دارای ابعاد و اندازه‌های مختلفی هستند که متداول‌ترین آن‌ها دو سایز ۲۰ میل و ۳۷ میل است. اندازه مناسب باید براساس کارایی، ابعاد فضا، محل نصب و... تعیین شود. مگنت فشاری با هر اندازه‌ای، بعد از نصب به‌طور کامل مخفی و غیر قابل مشاهده است.

    جنس انواع مگنت کابینت

    همواره در آشپزخانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی که دارای کابینت‌های مخصوص خود هستند، رطوبت وجود دارد، که این رطوبت گاهی در متریال‌هایی همچون آهن یا ترکیباتی که در آن‌ها درصدی از آهن باشد، زنگ‌زدگی و خوردگی ایجاد خواهد کرد. جنس مگنت کابینت باید امکان اکسیده شدن نداشته و ضدزنگ باشد. درغیراین صورت به بدنه کابینت نیز آسیب می‌رساند. مگنت کابینت بر اساس جنس ساخت آن، به دو گروه تقسیم می‌شوند. گروه اول کاملا پلاستیکی هستند و گروه دوم ترکیبی از دو متریال استیل و پلاستیک خواهند بود. در گروه دوم بدنه از جنس پلاستیک مقاوم تولید شده و استوانه داخل آن استیل است، تا مقاومت بیشتری در برابر فشار وارده داشته باشد. نوعی که تماما از پلاستیک ساخته شده‌ هم می‌تواند، در مواردی بسیار مقاوم و محکم باشد، مخصوصا وقتی تولیدکننده آن، برند معتبری باشد.

    معایب مگنت کابینت

    مگنت کابینت در انواع متنوعی و توسط تولیدکنندگان مختلف تولید می‌شود و برندهای ضعیف‌تر معایب بیشتری دارند. اگر از مگنت‌های بی‌کیفیت و با جنس ضعیف استفاده کنید، ممکن است بزودی با مشکلاتی در این درب‌های تاچ و لمسی کابینت مواجه شوید. خراب شدن زودهنگام مگنت‌ها یکی از مشکلات آزاردهنده این مدل‌هاست، مگنت‌ها به غیر از آهنربا، از قطعات و فنرهای زیاد دیگری نیز ساخته می‌شوند، که احتمال خرابی در این قطعات وجود دارد.

    نظافت آشپزخانه مساله بسیار مهمی است، گاهی درب‌های مگنتی کابینت سریع‌تر کثیف می‌شوند، در حقیقت به‌دلیل عدم وجود دستگیره کابینت و لمس گوشه‌ درب‌های کابینت برای باز کردن آن، بیشتر کثیف می‌شوند، به‌خصوص که عمل باز و بسته کردن درب، در طول شبانه‌روز بارها تکرار می‌شود. این موضوع در برخی موارد، با توجه به نیاز به نظافت بیشتر ممکن است، باعث خرابی بیشتر درب‌های کابینت نیز بشود. همچنین در مگنت کابینتی باید به محل نصب مگنت ضربه بزنید، تا درب باز شود. گاهی برای درب‌های بزرگ کابینتی، ضربه زدن به محل دقیق آهنربای فشاری دشوار خواهد بود.


    بیشتر بخوانید: آشنایی با مدل‌های متنوع دستگیره کمد و کابینت


    مزایای درب مگنتی کابینت

    از مزیت‌های مهم درب‌های مگنتی کابینت این است که با نصب آن به جای دستگیره‌ها، کابینت‌ها سطحی صاف خواهد داشت و این امر در ایجاد سبک مدرن در آشپزخانه بسیار مفید خواهد بود. این کابینت‌ها، با لمس دست و فشار بسیار اندکی باز می‌شوند. در کنار مگنت کابینت می‌توان از اکسسوری‌های تزیینی مخصوصی استفاده کرد.

    با درب مگنت کابینت در آشپزخانه، ایمنی بیشتری خواهید داشت، به‌خصوص اگر نگران بچه‌های کوچک‌تان و برخورد آن‌ها با دستگیره‌ها یا گیر کردن لباس و پارچه‌ها به دستگیره درب هستید. این مدل برای درب آشپزخانه‌های کوچکی که فضای محدودتری دارند نیز مناسب است. دستگیره مگنتی، از پیچ کردن و یا سوراخ کردن صفحه بیرونی کابینت، بی‌نیاز بوده و آسیبی به آن نخواهد زد.

    نصب مگنت کابینت

    نصب مگنت کابینت و کمد گاهی کمی پیچیده و دشوار به نظر می‌رسد، برای نصب ابتدا باید با اجزای سازنده آن آشنا شویم، اجزای درب مگنت کابینت، سه قطعه اصلی هستند، که عبارتند از:

    • مدادی و یا مگنتی استوانه‌ای
    • صفحه ضربه‌گیر و یا جاقفلی آهنربایی
    • ریباندر که به‌طور فنری کار می‌کند.

    برای نصب دستگیره مگنتی، صفحه ریباندر را به مدادی وصل کرده و مگنت را در جایی که باید نصب گردد، گذاشته و علامت بزنید و محل ضربه‌گیر را بر روی درب کابینت، طوری تعیین کنید تا کاملا مقابل مگنت قرار بگیرد. سپس مگنت و صفحه را به کابینت وصل کنید و درب کابینت را دوباره تراز کرده و نصب کنید. در پایان کار نیز، پیچ‌ها را چک کرده، تا مطمئن شوید که کاملا محکم هستند.

    تعمیر مگنت کابینت

    مگنت از قطعات ریز و جزئی تولید شده و اگر خراب شود، باید همان قطعات تعویض شوند، که با در نظر گرفتن سختی این کار و قیمت پایین مگنت‌ها، تعویض کل مگنت به جای تعمیر آن، بیشتر توصیه می‌شود.

    از مگنت استفاده کنیم یا دستگیره؟

    البته اینکه از چه نوع دستگیره‌ای استفاده کنید، به سلیقه خودتان بستگی خواهد داشت. اما مسائلی همچون سبک دکوراسیون آشپزخانه، ابعاد فضا و... نیز بسیار حائز اهمیت خواهند بود. استفاده از دستگیره به جای مگنت با توجه به تنوع در طرح و ظاهر آن می‌تواند به زیباتر شدن کابینت شما بیانجامد. این را نیز در نظر داشته باشید که درب‌های مگنتی خود را، هر زمان که بخواهید می‌توانید با دستگیره تزئین کنید.

    برندهای مگنت کابینت و نکات مربوط به آن

    امروزه سبک‌های دکوراسیون مدرن و مینیمالیست، طرف‌داران بسیاری پیدا کرده‌اند و به‌همین دلیل مگنت کابینت نیز یکی از پرطرف‌دارترین ابزارها برای کابینت‌ها شده است. برند‌هایی مانند سارو، بلوم، نایس، جی‌اف‌ایکس و ملونی از معروف‌ترین تولیدکننده‌های این محصول هستند، که مگنت‌هایی در ابعاد و رنگ‌های متنوع به بازار عرضه می‌دارند.

    مگنت‌ها را باید با در نظر گرفتن نیاز خود و محیط نصب آن انتخاب کنید. انواع تمام پلاستیکی یا ترکیب پلاستیک و استیل، هر دو می‌توانند با توجه به شرایط محیط، دارای استحکام مورد نیاز شما باشند. برای توکار یا روکار بودن و اندازه مگنت نیز حتما به ضخامت و جنس بدنه کابینت توجه کنید. مگنت کابینت هم تکی و هم به‌صورت بسته‌بندی‌ در بازار فروخته می‌شود، اما عموما برای مجهز کردن همه کابینت‌های موجود، به بیشتر از یک مگنت نیاز خواهید داشت. به برند سازنده، ضمانت و سابقه آن نیز دقت کنید.


    بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع ریل کشو کابینت و نحوه نصب آن


    سخن نهایی

    با مگنت کابینت، می‌توانید دستگیره‌ها را حذف کرده و در فضای مورد نظرتان زیبایی ظاهری و نظم بیشتری ایجاد کنید. مگنت کابینت در دکوراسیون‌های با سبک مینیمال بیشتر استفاده می‌شوند. این ابزار برای باز و بستن درب کابینت‌ها، کشوها و کمد‌ها استفاده می‌گردد. به‌طورکلی در درب‌های کابینت‌های مدرن، اغلب از دو مکانیزم جهت باز و بسته کردن استفاده می‌شود، اولی دستگیره‌های مخفی U و L شکل بودن و دیگری مگنت درب کابینت است. مگنت هزینه بسیار کم‌تری در مقایسه با دستگیره‌ها دارد و به زیباتر شدن و نظم بخشیدن فضای آشپزخانه کمک زیادی می‌کند.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    محصولات جدید

    افزودن به علاقه مندی ها
    گلدان قلم آبی مودوکانسپت 57001 گلدان قلم آبی مودوکانسپت 57001
    افزودن به علاقه مندی ها
    میز نظری انزو Enzo120 میز نظری انزو Enzo120
    22,000,000 1%
    21,780,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    میز نظری انزو Enzo100 میز نظری انزو Enzo100
    24,500,000 1%
    24,255,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    میز نظری انزو Enzo80 میز نظری انزو Enzo80
    13,600,000 1%
    13,464,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    میز نظری انزو Enzo50 میز نظری انزو Enzo50
    7,500,000 1%
    7,425,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    میز نظری انزو Enzo40 میز نظری انزو Enzo40
    7,000,000 1%
    6,930,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    پریز برقی توکار ملونی 10016 پریز برقی توکار ملونی 10016
    افزودن به علاقه مندی ها
    میز نظری اپرا Opera70 میز نظری اپرا Opera70
    9,500,000 1%
    9,405,000 تومان

    مقالات مرتبط