ریل کشو، برای حرکت دادن کشوها به جلو و عقب و با جنس و عملکردهای متفاوتی تولید شدهاند. درواقع از این ریلها جهت حرکت روانتر و آسانتر کشوها استفاده میشود. وقتی حرکت نرم کشو با اختلال مواجه شود، احتمالا باید ریل آن را تعمیر یا تعویض کنیم. ما در این مطلب سعی میکنیم، به نکات اساسی و مهمی درباره انواع ریل کشو کابینت و نحوه نصب آن بپردازیم، تا شما بتوانید بهترین گزینه را برای کابینتهای خود انتخاب و استفاده کنید.
انواع ریل کشو کابینت
ریل کشویی که برای کابینتهای کشویی استفاده میشود، انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- ریل کشو غلطکی
- ریل کشو ساچمهای
- ریل کشو تاندم
- ریل کشو تاندم باکس
هریک از این ریلها مناسب کشوهای مخصوصی هستند، که میتوانند وزن خاصی را تحمل کنند.
ریل کشو غلطکی
ریل کشو غلطکی یا همان ریل سفید، از انواع اولیه ریل کشو است، که جنس بدنه آن از آهن بوده و آن را با رنگ کورهای میپوشانند. این ریل دو نوار ساده دارد، که بر هرکدام یک قرقره نصب شده، تا کشو بهوسیله حرکت این قرقره، روی نوارهای فلزی حرکت کند. ریل غلطکی، برای کشوهای سبک مناسب است. نصب ریل غلطکی کار چندان سختی نیست، شما میتوانید با اندازهگیری و علامت زدن جای دقیق ریل روی کشوی بدنه و توسط یک دریل و چند پیچ آن را نصب کنید.
بیشتر بخوانید : آشنایی با مدلهای متنوع دستگیره کمد و کابینت
ریل کشو ساچمهای
در ریل کشو ساچمهای یا ریل تلسکوپی، ساچمههایی در بدنه ریل، جهت حرکت نرم و روان کشو وجود دارند. ریل ساچمهای جهت استفاده در کشوهای سنگینتر، مناسبتر است. این نوع با مدلهای دو تکه، سه تکه باریک و سه تکه پهن ساخته میشود. ریل ساچمهای از ریل غلطکی، حرکت روانتری دارد، توانایی باز شدن آن بیشتر بوده و استحکام و تنوع بیشتری دارد. همچنین وجود ضامنهای اطمینان و قیمت نسبتا ارزانتر، باعث پرفروشتر شدن این نوع ریل، در بازار شده است.
ریل ساچمهای، در داخل ریلها، ضامنی دارد، که مانع از بیرون رفتن کامل و یا بیرون افتادن کشو از بدنه آن میشود. جهت خارج کردن کشو بهطور کامل، باید ضامنهای ریل را بالا یا پایین ببریم. ریل ساچمهای در ابعاد 25 الی 70 سانتیمتر تولید میشوند، قابلیت استفاده برای کشوهایی با عمقهای متفاوت را دارند و برای کشوی همه کابینتها با همه ابعاد مناسبند. متریال ساخت ریل تلسکوپی، ورق آهن است و ضخامت این ورقها در این ریل بالا بوده و سبب کیفیت بالاتر و استحکام بیشتر آن برای تحمل وزن است.
انواع ریل ساچمهای
ریل ساچمهای به دو نوع کلی تقسیم میشود:
ریل ساچمهای دو تکه : عملکرد این نوع مشابه همان ریل ساده است، اما جهت حرکت بهتر و روانتر، بهجای قرقره از ساچمه استفاده میکند. ریل ساچمهای دو تکه، برای ساخت میز ال سی دی یا تلوزیون یا کشوهای کوچک، انتخاب مناسبی است، چراکه این نوع از ریل ساچمهای، مقاومت کمی در برابر وزن بالا دارد.
ریل ساچمهای سه تکه یا ریل تلسکوپی: این نوع از مقاومترین و مستحکمترین ریلها در بازار است. به علت مقاومت بالا، در برابر وزن سنگین، از این ریل در ساخت کابینت کشو قابلمه و ظروف سنگین استفاده میشود. ریل ساچمهای سه تکه، امکان بازشدن بیشتری داشته و کشو بهطور کامل خارج میشود. در این نوع ریل بخش یک تکه روی بدنه جعبه و بخش دو تکه (تلسکوپی) به بدنه یونیت نصب خواهد شد. کشوهایی که دارای ریل ساچمهای سه تکه هستند، برای بسته شدن، در پایان مسیر، توقف کوتاهی دارند و توسط ریل به تدریج، به سمت داخل هدایت میشوند، که به این نوع ریل، ریل ترمزدار هم گفته میشود. ریل ساچمهای سه تکه با کیفیت، در زمان باز و بسته شدن کشو، صدای ناهنجاری نخواهد داشت.
ریل کشو تاندم
تاندم (tandem) به معنی پشت سر هم و حرکتی همچون حرکت قطار است. در صنعت نیز به عملکرد متصل و پی درپی تاندم میگویند. در ریل تاندم، چرخدندههای داخل بدنه ریل، سبب حرکتی یکنواخت و روان، جهت جلو و عقب رفتن کشو میشوند. ریل تاندم در مدلهای ریل کشو نیمه فول و ریل کشو فول ساخته میشود. ریل تاندم نیمه فول، کشو را به صورت کامل باز نمیکند، ولی در ریل تاندم فول، کشو کاملا باز میشود. این ریلها مناسب کشوهای سنگین هستند.
بیشتر بخوانید : آشنایی با دستگیره مخفی کابینت
بعضی از ریلهای تاندم بهطور مگنتی (تاچ) باز میشوند. در این نوع ریل باید قسمتی از کشو را کمی به سمت داخل فشار داده تا کشو بهطور اتوماتیک بیرون بیاید. به نوع روند باز شدن ریل تاندم تاچ، تیپآن (TIP ON) نیز گفته میشود. تیپآن سیستمی مکانیکی جهت باز شدن اتوماتیک کشوهای تاندم است. ریلهای تاندم، میتوانند به سیستم آرامبند نیز مجهز شوند. برای استفاده از ریل کشویی سنگین تاندم، مقدار فشار وارد شده به کشو در زمان بستن اهمیتی نداشته و با هر شدت و فشاری که درب بسته شود، ریل تاندم سرعت آن را تنظیم خواهد نمود و درب کشو به آرامی بسته میشود. در بخش انتهایی ریلها پمپهایی قرار دارند، که این شدت بسته شدن را کنترل میکنند. در ریل تاندم، همراه سیستم آرامبند از سیستم ترمزدار هم استفاده میکنند، که این دو سیستم باعث ایمنی و بیصدا شدن ریل میشود.
ریل کشو تاندم باکس
ریل تاندم باکس، تکنولوژی بالایی در صنعت ریل کشو محسوب میشود، این ریل با نامهای دیگری مانند ریل بدنهدار و مجیک باکس هم شناخته شده است. ریل بدنهدار هیچ محدودیتی برای ابعاد کشو ندارد و درصورتیکه در آشپزخانه به تعداد بیشتری از کشوی کابینت احتیاج باشد، میتوانید از این ریل استفاده نمایید، زیرا ریل تاندم باکس، بدنهای فلزی و یا شیشهای دارد که سبب میشود، کشوی کاملی در کابینتها داشته باشید. ریل تاندوم باکس را میتوان روی کابینتهایی با عرض 30 الی 50 سانتیمتر نصب کرد. اجزای ریل کشو بدنهدار شامل موارد زیر است:
- یک ریل تاندم
- براکتهای متناسب با ارتفاع کشو
- بدنه چپ و راست
برای ساخت کشو، نخست بخش جلو، کف و انتهای آن را آماده میکنیم و بعد از آن، ریل را در دو طرف کشو میگذاریم، سپس بدنه کشو را به ریل پیچ میکنیم و ریل را در داخل کابینت قرار میدهیم. جهت زیباتر شدن دکوراسیون فضا، میتوان از کشوهای بدون دستگیره استفاده کرد که برای نصب آنها به ریل کف کشو تاچ نیاز دارید. ریلهای بدنهدار بهراحتی باز و بسته شده و فقط با لمس دست، کشو از بدنه بیرون آمده و یا وارد بدنه میشود. ریل تاندم باکس میتواند به سیستم آرامبند هم مجهز باشد. این ریل قادر به تحمل کشوهایی با وزن سنگین بوده و در بعضی از این نوع ریلها، میتوانیم تا 30 الی 50 کیلوگرم وسیله بگذاریم.
نصب ریل کشو کابینت
نصب ریلها کار تقریبا آسانی بوده اما به اطلاعات خاصی نیز نیاز است.
نصب ریل کشو تاندم
ریل کشو تاندم بعد از نصب به شکلی کاملا مخفی خواهد بود و به این علت به آن، ریل مخفی نیز گفته میشود. این ریل کشو از دو قسمت تشکیل میشود:
برای نصب ریل کشو تاندم، در مرحله نخست کلیپسها را در دو سوی بخش جلویی باکس کشو پیچ کنید. در حین نصب به چپ و راست بودن کلیپسها توجه کنید. ریلها را نیز در دو سمت یونیت نصب کنید. سپس باکس کشو را بر روی ریلها قرار داده و به طرف عقب هل داده تا خار نگهدارنده روی ریل در داخل سوراخی که قبلا در پشت کشو ایجاد شده، فیکس گردد. میتوانید درب کشو را توسط کلیپسها در یک، دو یا سه جهت تنظیم کنید.
نصب ریل کشو ساچمهای
نحوه نصب ریل کشو ساچمهای بهصورت زیر است:
عرض و عمق کابینت را اندازهگیری کنید. کشو کابینت را خالی کنید و آن را بیرون بیاورید. بخش یک تکه ریل را با باز نمودن ضامن، جدا کنید و بخش دو تکه را از سمت پشت به لبه کار، در انتهاییترین بخش، قرار داده و توسط سوراخها، ریل را به باکس کابینت پیچ و نصب کنید. همین عمل را در هر دو طرف باید انجام دهید. بخش یک تکه را با در نظر گرفتن جهت آن به انتهاییترین بخش کشو پیچ کرده و قسمت بسته شده ریل باید در بخش جلویی کشو قرار داشته باشد. حالا کشو را بر اساس شیارهای دو بخش جا بزنید.
سخن نهایی
امروزه انواع ریل کشو کابینت در بازار موجود است. برای انتخاب بهترین ریل، باید به مواردی همچون وزن، اندازه کشو و قیمت آن توجه داشته باشید. یادتان باشد که اصلیترین عامل خرابی کشوهای ریلی، تحمل بار زیادتر از حد ظرفیت آن خواهد بود. پس ابتدا نوع استفاده از کشو را مشخص کنید و سپس با در نظر گرفتن همه شرایط کشو، ریل مناسب آن را انتخاب کنید. شناخت انواع ریل کشو کابینت و نحوه نصب آن میتواند در این مسیر بسیار مفید واقع شود. برای خرید یراق آلات کمد و کابینت بر روی لینک کلیک نمائید.