نصب شلف

آنچه در این مقاله میخوانید

    امروزه با استقبال مردم از آشپزخانه‌های روباز طراحی و دکوراسیون آشپزخانه تاثیر زیادی بر دکوراسیون کل خانه می‌گذارد. بنابراین لوازم و المان‌های آشپزخانه نیز بسیار مهم و موثرند، شلف یا قفسه آشپزخانه با انواع و کاربردهای متنوع خود، نیز یکی از این ابزار تاثیرگذار خواهد بود. پیش از آنکه به موضوع نصب شلف و قفسه بندی آشپزخانه بپردازیم باید بدانیم، شلف‌ها دقیقا چه هستند و کاربردشان چیست.

    شلف چیست؟

    شاید در خانه‌های قدیمی، طاقچه‌های گچی‌ای که آینه، قاب عکس، شمعدانی و دیگر لوازم دکوراتیو را روی آن قرار می‌دادند، دیده باشید. شلف‌ها از خانواده همان طاقچه‌های قدیمی هستند، که در حال حاضر با متریال‌هایی مانند چوب، پلاستیک، فلز و… ساخته می‌شوند. شلف‌ها در انواع طرح‌ها و شکل‌های گوناگون، برای فضای مورد نظر شما موجودند و برای به نمایش گذاشتن ظروف و وسایل دکوری و تزیینی در آشپزخانه وهمچنین تامین فضای لازم در یک آشپزخانه به شما کمک خواهند کرد.

    شلف چیست؟

    نحوه نصب شلف به دیوار

    برای نصب شلف و قفسه بندی آشپزخانه به تجهیزاتی از قبیل: مداد، دریل و مته، تراز، نگهدارنده طبقه، نردبان، متر، چسب کاغذی و چکش نیاز خواهید داشت. نگهدارنده طبقه، از تجهیزات مهمی است، که جهت نصب شلف‌های دیواری و یا سایر وسایل به دیوار، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    نکاتی مهم برای نصب شلف به دیوار

    ابتدا فضای مورد نظر خود را اندازه‌گیری کرده و مشخص کنید که چه وسایلی را می‌خواهید روی شلف قرار دهید. وزن، ابعاد و نوع این وسایل هم مهم هستند. محلی که برای نصب انتخاب کرده‌اید، باید دارای فاصله کافی از درب‌های ورودی، پنجره‌ها و... باشد. قفسه‌های بزرگ را نزدیک به محل‌ رفت ‌و آمد قرار ندهید.

    ارتفاع مناسب جهت نصب قفسه، حدودا بین 1.7 تا 1.8 سانتی‌متر از زمین، یعنی تقریبا در سطح دید چشم شما است. برای نصب چندین قفسه، باید بین قفسه‌ها 30 تا 45 سانتی‌متر فاصله در نظر گرفت. محل میخ‌ها نباید در اطراف سیم‌کشی ساختمان باشد.

    مراحل نصب شلف به دیوار

    نخست محل قرارگیری پیچ‌ها را با یک مداد علامت بزنید، همچنین محل درست قرارگیری سوراخ‌های نگهدارنده را تعیین کنید، نگهدارنده‌ها پایین‌تر از سطح خود قفسه نصب خواهند شد. بین سوراخ‌ها یک خط صاف بکشید، تا تراز بودن آن را چک کنید. با دریل نقاط مشخص را سوراخ کرده و با پیچ گوشتی رول‌پلاک‌ها را در محل سوراخ نصب کنید. زاویه دریل باید عمودی باشد، در غیر اینصورت سبب شل شدن میخ‌ها و افتادن قفسه می‌شود. سپس نگهدارنده‌ها را نصب کنید، پیچ‌ها را ببندید. قفسه‌ها را در بالای نگهدارنده بگذارید، گاهی نیاز است که قفسه روی براکت پیچ شود.


    بیشتر بخوانید : انواع جاظرفی ها چگونه اند و مناسبترین جاظرفی کدام است؟


     

    نحوه نصب شلف به دیوار

    بهترین مکان برای نصب شلف آشپزخانه

    امروزه شلف‌ها یا همان قفسه‌های بدون درب برای آشپزخانه، بسیار پرطرفدار شده‌اند و مهمترین نکته در خرید و استفاده از این شلف‌ها آن است که بدانیم در چه فضایی می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم.

    در اطراف پنجره

    پنجره‌ها بر نور، تهویه و ویوی زیبای آشپزخانه بسیار موثرند. کابینت در اطراف پنجره ممکن است مانع ورود نور کافی به آشپزخانه شود، اما یک قفسه باز، مشکلی برای ورود نور به فضای آشپزخانه ایجاد نخواهد کرد. در بعضی ساختمان‌های قدیمی که پنجره در گوشه فضا قرار دارد، با نصب این شلف‌ها در اطراف پنجره‌ها نور بیشتری به آشپزخانه وارد خواهد شد.

    بهترین مکان برای نصب شلف آشپزخانه

    بالای سینک ظرفشویی

    سینک ظروفشویی به فضایی برای نگهداشتن ظروف خیس احتیاج دارد، همچنین وسایل بالای سینک عموما از ابزار و وسایل پرکاربرد آشپزخانه محسوب می‌شوند، که باید همیشه در دسترس باشند. شلف‌ها می‌توانند این نیاز را به بهترین شکل برطرف نمایند.

    اطراف هود آشپزخانه

    اگر نمی‌خواهید هودتان را در کابینت پنهان کنید، نصب شلف‌ در اطراف آن بسیار مفید خواهد بود. وجود این شلف‌ها در اطراف هود و بخصوص بالای اجاق گاز باعث می‌شود، به راحتی به لوازم مورد نیاز برای آشپزی دسترسی داشته باشید و مجبور به بازو بسته کردن مداوم در کابینت‌ها نباشید.

    بالای یک گوشه و کنج

    در آشپزخانه‌ها گوشه‌هایی وجود دارد که گاها بلااستفاده می‌مانند، شلف‌ها این مشکل را نیز حل نموده و به زیبایی آشپزخانه نیز می‌افزایند.

    نصب شلف در بالای یک گوشه و کنج

    در انتهای کابینت‌ها

    در انتهای کابینت‌ها فضاهای خالی‌ای وجود دارد، که برای نصب شلف آشپزخانه مناسبند. این شلف‌ها می‌توانند نگهدارنده لوازم تزیینی نیز باشند.

    بالای اپن جزیره

    گاهی لازم نیست قفسه‌ها به دیوار متصل شوند. قفسه‌های آویزان از سقف این قاعده را بهم زده‌اند، و تبدیل به مکانی زیبا برای گلدان و ظروف تزیینی شده‌اند.

    در طول یک پنجره

    اگر از پنجره‌های آشپزخانه شما، نور بیش از حد نیازتان به فضا می‌تابد، می‌توانید این شلف‌ها را در طول پنجره نصب کنید.


    بیشتر بخوانید : معرفی انواع بانکه و کاربردهای آن


    نصب شلف در طول یک پنجره

    در فضاهای پرت آشپزخانه

    نقاطی که کابینت ندارد می‌تواند فضای بلااستفاده و پرتی باشد، که با استفاده از شلف، می‌توان بهترین استفاده را از این فضاها داشته باشید.

    شلف رومیزی

    شلف‌های رومیزی را بیشتر روی کانتر آشپزخانه‌ها قرار می‌دهند. این نوع شلف‌، نیازی به نصب روی دیوار نداشته و می‌توانید لوازم دکوری، گلدان‌ و ظروف کوچک را روی آن بگذارید.

    شلف آویز‌دار

    شلف‌ آویزدار شلفی است، که در قسمت تحتانی طبقه اول آن گیره‌هایی برای مصارف گوناگون مثل آویزان کردن لیوان، قوری و... تعبیه شده است.

    شلف آویز‌دار

    انواع شلف و قفسه آشپزخانه

    شلف یک وسیله پرکاربرد، بخصوص در آشپزخانه است. گاهی آن‌ها را بر اساس وسایلی که رویشان قرار می‌گیرند، تقسیم‌بندی می‌کنند. بطور مثال:

    شلف آشپزخانه برای ادویه‌جات: با قرار دادن ادویه‌جات بر روی شلف‌ها در هنگام آشپزی دسترسی راحتی به آن‌ها خواهید داشت.

    شلف آشپزخانه کافه خانگی: نوشیدنی‌هایی مثل قهوه، چای و انواع دم‌نوش‌ها و همچنین دستگاه‌های مخصوص آن‌ها، مانند قهوه‌جوش و چای‌ساز، می‌توانند در شلف‌ها جای گیرند.

    شلف دیواری را با متریال‌های گوناگون مانند چوب، فلز و پلاستیک تولید می‌کنند. شلف‌ شیشه‌ای و شلف‌ چوبی به دلیل طراحی ساده و قیمت مناسبی که دارند، از انواع پرفروشی در بازارها محسوب می‌شوند.

    شلف چوبی

    شلف چوبی یکی از انواع متداول شلف‌هاست که فضایی شیک و گرم و حتی نوستالژیک در آشپزخانه بوجود می‌آورد. تعداد زیادی از قفسه‌های چوبی به علت یک تکه بودن، به نصب روی دیوار احتیاج ندارند، زیرا بصورت پایه سرخود، روی زمین قرار گرفته و به دیوار نیز تکیه می‌دهند.

    انواع شلف و قفسه آشپزخانه

    شلف شیشه‌ای

    امروزه شلف‌ها و طبقه‌های شیشه‌ای تبدیل به بخش مهم و نقطه کانونی دکوراسیون داخلی برخی منازل شده‌اند. اکثرا در طراحی شلف‌ شیشه‌ای دیواری، از شیشه‌های مات استفاده می‌شود، اما شیشه‌های ساده و شفاف نیز نمونه‌های پرطرفداری هستند.

    شلف فلزی

    شلف فلزی از دیگر انواع شلف‌هاست که استحکام خوبی دارد و برای انواع وسایل مثل کتاب، گلدان، آینه و ظروف دکوراتیو استفاده می‌شود. یک شلف‌ فلزی رومیزی را می‌توانید، در هر مکانی از آشپزخانه که مورد نظرتان باشد، قرار دهید. شلف پایه فلزی با طبقات چوبی نیز از مدل‌های جذاب شلف‌های آشپزخانه هستند.

    شلف پلاستیکی

    شلف‌های پلاستیکی به دیوار‌ها و قسمت‌های گوناگون آشپزخانه شما نصب می‌شوند. این شلف‌ها از مواد اولیه با کیفیتی ساخته شده و جنس محکمی دارند. انواع شلف پلاستیکی با طول و عرض متنوع در بازار موجودند.

    شلف پلاستیکی

    نکاتی مهم برای استفاده از شلف آشپزخانه

    در اندازه‌گیری بسیار دقیق باشید. سعی کنید شلفی را انتخاب کنید، که با سایر اجزای آشپزخانه هماهنگ باشد. تعداد طبقات باید با ابعاد آشپزخانه متناسب باشد. مقاومت و جنس شلف آشپزخانه را بر اساس نوع استفاده از آن تعیین کنید. پس از نصب شلف و قفسه بندی آشپزخانه، نورپردازی آن نیز می‌تواند فضای آشپزخانه شما را زیباتر کند.

    نکاتی مهم برای استفاده از شلف آشپزخانه

    سخن نهایی

    استفاده حداکثری از فضاها خصوصا فضای آشپزخانه و همچنین زیبایی و نظم بخشیدن به فضا، برای بسیاری از افراد تبدیل به یک دغدغه مهم شده است. امروزه شلف‌ها جز وسایل پرکاربردی در فضاهای مختلف محسوب می‌شوند. نصب شلف و قفسه بندی آشپزخانه جهت ایجاد ظاهری زیبا و مرتب برای آشپزخانه و در دسترس قرار دادن لوازم پرکاربرد، بسیار مفید و سودمند خواهد بود.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    محصولات جدید

    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون P430WR صندلی نظری مون P430WR
    2,420,000 5%
    2,299,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون N433WR صندلی نظری مون N433WR
    1,980,000 5%
    1,881,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون P430 صندلی نظری مون P430
    1,870,000 5%
    1,776,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون N433 صندلی نظری مون N433
    1,430,000 5%
    1,358,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری دیاموند N101 صندلی نظری دیاموند N101
    4,180,000 5%
    3,971,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری برتویا 2 N103 صندلی نظری برتویا 2 N103
    4,070,000 5%
    3,866,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری برتویا N102 صندلی نظری برتویا N102
    3,300,000 5%
    3,135,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری پلتنر P107 صندلی نظری پلتنر P107
    7,260,000 5%
    6,897,000 تومان

    مقالات مرتبط