معرفی انواع بانکه و کاربردهای آن

آنچه در این مقاله میخوانید

    بانکه ها همان نظم دهنده های حبوبات، تنقلات (میوه های خشک و پاستیل و شکلات و...) و مواد غذایی مثل برنج ، قهوه و ماکارونی و حتی ادویه‌ها در آشپزخانه ها هستند، که ظاهری زیبا تر به آشپزخانه میبخشند و از مواد غذایی محافظت می‌کنند. این ظروف درب دار جایگزین ظرفهای مختلفی هستند که در گذشته، بدون تناسب و به اجبار برای نگهداری مواد غذایی استفاده میشدند. از آنجا که این ظروف عموما روی میزها و کابینت ها قرار گرفته و قابل مشاهده هستند، میتوان جهت ایجاد هارمونی و تناسب در دکوراسیون داخلی آشپزخانه از انواع مدل های بانکه در طرحهای مختلف استفاده نمود. استفاده از انواع بانکه تنها مختص به تجهیزات آشپزخانه نیست بلکه در فضاهای مختلف کاربردهای گوناگون خواهد داشت، برای مثال روی میز آرایش، نظم دهنده ی لوازم آرایشی خواهد بود، در سرویس بهداشتی و حمام برای لوازم بهداشتی و یا به عنوان جا شمعی، دکوری های تزیینی و گلدان نیز بکار گرفته میشود. نام دیگر این ظروف بنشن است.

    معرفی انواع بانکه و کاربردهای آن

    انواع بانکه چیست ؟

    بانکه ها هم از نظر جنس و هم از نظر ابعاد انواع بسیار گوناگونی دارند. از نظر ابعادی، برای مشخص کردن نوع بانکه ها از ظرفیت آنها استفاده می‌شود. (مانند: بانکه های نیم لیتری و...) گاهی نیز از میزان وزنی که بانکه ها می‌توانند در خود جای دهند برای دسته بندی آنها استفاده می‌کنند. (مانند: بانکه های یک کیلویی و...)

    بانکه ها از اجناس مختلف ساخته و تولید می شوند، مانند: بانکه‌ استیل، بانکه‌ چوبی، بانکه‌ شیشه‌ای، بانکه سرامیکی و بانکه چوبی.

    انواع بانکه های درب دار

    درب برای بانکه یک جز مهم برای حفاظت از محتویاتش(بخصوص مواد غذایی فاسد شونده) و جلوگیری از نفوذ حشرات یا هوا به این مواد است. بانکه ها از لحاظ طراحی درب‌هایشان به چند نوع تقسیم میشوند:

    • درب پیچی یا چرخشی
    • درب قفلی یا چفت دار
    • درب بادکشی یا وکیومی
    • درب کشویی
    • درب فشاری

    همچنین متریال درب ها هم تنوع زیادی دارد که با توجه به نوع بدنه ی بانکه مورد استفاده قرار میگیرند، این دربها میتوانند شیشه‌ای، چوبی، پلاستیکی، فلزی، سیلیکونی، استیل، سرامیکی، پلی رزین، اکریلیک و... باشند.


    بیشتر بخوانید: معرفی و کاربرد جاقاشقی داخل کابینت


    انواع بانکه چیست ؟

    انواع بانکه حبوبات

    بیشترین استفاده ی بانکه ها در نگهداری حبوبات است و مدل های متنوعی مانند: بانکه حبوبات رومیزی، بانکه حبوبات تو کابینتی و... بصورت تکی یا ست چندتایی وجود دارد.

    • ست بانکه حبوبات رومیزی: این نوع ست معمولا بصورت قفسه ای میباشد. اگر در آشپزخانه‌ها جایی برای جا دادن ست بانکه حبوبات وجود ندارد، خرید این ست رومیزی کوچک می تواند راهگشا باشد.
    • ست بانکه حبوبات قفسه مانند: این مدل دارای استندی شبیه به قفسه های کتاب به حالت عمودی و یا افقی است، بعضی از انواع آن قابلیت نصب بر روی دیوار را داشته و گاهی تنها به صورت یک استند ساده می باشند که می توان قوطی های آن را جداگانه تهیه کرد.
    • ست بانکه حبوبات دیواری: این نوع برای آشپزخانه‌های کوچک بسیار مناسبند و دسترسی به آن هم در حین آشپزی راحت است که البته باید به دیواری مناسب نصب شود.

    انواع بانکه شیشه ای

    بطور کلی پر استفاده ترین بانکه ها، بانکه های شیشه‌ای هستند، که در اغلب آشپزخانه‌ها با گنجایشهایی متفاوت دیده میشوند. این نوع بانکه ها برای نگهداری حبوبات، ترشی‌جات، مرباجات و عسل نیز مناسبند، با توجه به جنس شیشه ای و شفاف، محتویات داخل این ظروف قابل مشاهده هستند که جست وجو و دسترسی به مواد را راحتتر میکنند. در بانکه های شیشه ای باید دقت کرد تا در هنگام جابجایی و یا شستشوی آنها، دچار شکستگی و ترک نشوند.

    برخی از این ظروف شیشه ای دارای درب شیشه‌ای هستند که برای جلوگیری از اینکه درب روی بدنه، دچار شکستگی نشود از نواری لاستیکی دور قسمت داخلی درب استفاده می‌شود، در این نوع اکثرا دربها بصورت فشاری باز و بسته می‌شوند و در بعضی دیگر که عموما جنس دربشان از پلاستیک فشرده و یا فلز است، درب بصورت چرخشی باز و بسته می‌شود.

    انواع بانکه حبوبات

    انواع بانکه پلاستیکی

    از پرطرفدارترین نوع بانکه ها ، بانکه های پلاستیکی می‌باشند. نحوه بسته شدن درب این بانکه ها بصورت چرخشی است و جنس درب آن نیز از پلاستیک می‌باشد، که همین موضوع موجب کمتر شدن وزن این محصول شده است. وزن سبکتر، باعث جابجابی راحت تر آن می‌شود. این نوع معمولا دارای ظاهری ساده‌تر هستند و برای استفاده در زیباسازی دکوراسیون آشپزخانه ها نیاز به بکارگیری خلاقیت بیشتری دارند.


    بیشتر بخوانید : معرفی و خرید انواع جا روغنی


     

    انواع بانکه پلاستیکی

    انواع بانکه استیل

    با توجه به جنس استیل، این محصول ضدزنگ است، و همچنین در آشپزخانه‌های مدرن و امروزی‌ای که اکثرا دارای وسایل و دکوراسیون فلزی هستند (بطور مثال لوازم برقی خاکستری مثل یخچال و مایکروویو و...) قابلیت بیشتری برای ایجاد هارمونی و همخوانی در فضا را دارا میباشند. دوام و ماندگاری این مدل نسبت به نوع شیشه‌ای آن بیشتر ولی وزن آن سنگینتر است.

    انواع بانکه سرامیکی

    جنس سرامیکی بخاطر دوام بالا یکی از بهترین انتخابهاست، اما باید دقت داشت که درب این ظروف به راحتی باز و بسته شوند، تا موجب شکستن آن نشوند. در این نوع میتوان شاهد انواع بانکه فانتزی با طرحها و رنگ بندی های گوناگون بود. ست های بانکه های سرامیکی برای استفاده های دم دستی نیز بسیار مناسب هستند.

    انواع بانکه حبوبات چوبی و بامبو

    چوب همواره متریالی محبوب و پرطرفدار بوده است. انواع مختلفی از ظروف چوبی همچون ظروف حبوبات و یا بانکه حبوبات نیز وجود دارد که بخصوص برای دکوراسیونهای کلاسیک بسیار مناسبند.

    انواع بانکه حبوبات چوبی و بامبو

    انواع برند بانکه

    آشپزخانه ها پر از وسایل بزرگ و کوچک هستند. در بین ظروف آشپزخانه، با تنوع وسیعی روبرو میشوید، تولید کننده های متعددی سازنده ظروف نگهدارنده حبوبات و غلات با طراحی های متفاوت هستند. در حال حاضر شناخته شده ترین برندها در زمینه ساخت بانکه ها لیمون، یونیک، پاشاباغچه و زیباسازان هستند.

    مقایسه ی قیمت بانکه‌ها

    قیمت ها بستگی به شرکتهای تولید کننده این ظروف ، جنس، سایزو... دارد اما باید گفت که معمولا بانکه های استیل قیمت بیشتری نسبت به بانکه های شیشه ای و پلاستیکی دارند. بانکه های شیشه ای در بین انواع مختلف بانکه ها از قیمتی متوسط برخوردارند و بانکه های پلاستیکی از بقیه ی انواع این ظروف ارزانتر هستند که این یکی از اصلی ترین دلایل خریداران برای انتخاب این نوع است.

    مقایسه ی قیمت بانکه‌ها

    راهنمای خرید انواع بانکه

    برای خرید بانکه توجه به اندازه و وزن آن بسیار ضروریست، بانکه ها از نظر ابعاد و جنس و شکل ظاهری با هم متفاوتند اما عموما از نظر گنجایش و وزن دریافتی تقریبا یکسان و دارای استانداردی مشخص هستند. به دلیل اینکه این ظروف بیشتر برای نگهداری ماده های خوراکی استفاده می‌شوند باید دارای جنسی مرغوب و دربی محکم باشند که رطوبت به این ظروف نفوذ نکند و آلودگی هایی نظیرگرد و خاک نیز وارد این ظروف نشوند. بهتر است بانکه‌ها با توجه به کاربردشان قابل شستشو باشند دقت کنید تا در صورت لزوم قابلیت شستشو با ماشین ظرفشویی را نیز داشته باشند. بانکه های شیشه ای و استیل از نظر سلامت قابل قبولتر میباشند، چرا که مواد تشکیل دهنده آن ها با محتویاتشان ترکیب نمی شوند و بر بو و طعم مواد داخلشان تاثیری نخواهند داشت. از لحاظ ظاهری بانکه های شیشه ای و استیل نسبت به بانکه های پلاستیکی زیباتر هستند.

    به اندازه بانکه ها نیز توجه کنید، تا نیاز نباشد بخشی از مواد در ظرف دیگری نگهداری شود، پس بانکه‌ای بخرید که به اندازه‌ی نیازتان جادار باشد. برای مثال اگر قرار است برای نگهداری لوبیا استفاده شود، بهتر است حداقل گنجایش یک کیلوگرم لوبیا را دارا باشد، اما اگر از آن برای ذخیره ماکارونی استفاده میشود، باید ارتفاع ظروف بیشتر باشد. در خصوص اندازه یک بانکه بایستی به ابعاد آشپزخانه خود و محل قرارگیری این ظروف نیز دقت داشته باشید. نکته دیگر نیز توجه به وزن آنهاست، این ظرف ها وقتی با مواد پر میشوند، کاملا سنگین تر از وزن اصلی خود می شوند. به همین دلیل بهتر است برای جا به جایی آسانتر مدل هایی را بخرید که دارای وزن کمتری باشند.

    اگر جایی که برای بانکه‌ها در نظر گرفته اید، داخل کابینت هاست، لازم است به شکل آن‌ها توجه کنید، برخی از بانکه‌ها به شکل مربعی و بعضی از آنها به شکل دایره‌ای (استوانه ای) تولید می‌شوند. شکلهای مربعی و مستطیلی بدلیل اینکه فضای کمتری را اشغال می‌کنند، برای داخل کابینتها گزینه بهتری میباشند. درهنگام خرید باید حتما به اندازه دهانه بانکه ها نیز توجه شود. هر چقدر دهانه بزرگ‌تر باشد، قرار دادن مواد در آنها و یا خارج کردن آنها ساده‌تر خواهد بود، بسیاری از بانکه ها دارای قاشق‌های مخصوص خودشان هستند که باعث آسانتر شدن اینکار میشود. در نهایت هر یک از انواع بانکه ای که نظر شما را جلب کرده است، بهتر است همه‌ی بانکه‌ها را از همان نوع و بصورت یک‌شکل انتخاب کنید، تا باعث نظم و زیبایی بیشتری شود.راهنمای خرید انواع بانکه

    سخن پایانی

    بطور کلی بانکه به یک ظرف درداری گفته می شود، که بتواند مواد خوراکی و... را به بهترین نحو حفظ کند. همچنین استفاده از بانکه ها سبب صرفه جویی در استفاده از فضای در دسترس، در آشپزخانه و کابینتها خواهد شد، به عبارت دیگر می توان ازکمترین فضای موجود، بیشترین استفاده ممکن را داشت. بانکه ها را با اسامی دیگری مانند جا حبوباتی، جای نگهداری شکر و نمک یا آجیل و... نیز می‌شناسند. انواع بانکه ها در ابعاد و طرحهای گوناگون، به صورت تکی و یا مجموعه‌‌ای (ست) به فروش می‌‌رسند که معمولا انتخاب مجموعه‌‌ای از آن‌‌ها باعث شکیلتر شدن و ایجاد نظم بیشتری در فضای مورد نظر شما خواهد شد، در انتخاب بانکه ها باید به مواردی همچون ابعادو ظرفیت و طراحی آنها توجه کرد.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    محصولات جدید

    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون P430WR صندلی نظری مون P430WR
    2,420,000 5%
    2,299,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون N433WR صندلی نظری مون N433WR
    1,980,000 5%
    1,881,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون P430 صندلی نظری مون P430
    1,870,000 5%
    1,776,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون N433 صندلی نظری مون N433
    1,430,000 5%
    1,358,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری دیاموند N101 صندلی نظری دیاموند N101
    4,180,000 5%
    3,971,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری برتویا 2 N103 صندلی نظری برتویا 2 N103
    4,070,000 5%
    3,866,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری برتویا N102 صندلی نظری برتویا N102
    3,300,000 5%
    3,135,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری پلتنر P107 صندلی نظری پلتنر P107
    7,260,000 5%
    6,897,000 تومان

    مقالات مرتبط