هر آنچه باید درباره انواع پایه کابینت آشپزخانه بدانید

آنچه در این مقاله میخوانید

    پایه کابینت، نگهدارنده انواع کابینت‌ها است، همه کابینت‌ها پایه نگهدارنده دارند و وظیفه آن نگه داشتن کل کابینت، روی سطح صاف منازل و تحمل وزن کابینت بطور کامل است. بنابراین کیفیت و ساخت این پایه‌ها و تناسب آن‌ها با کابینت شما مساله بسیار مهمی محسوب می‌شود. انواع پایه کابینت آشپزخانه، به پایین کابینت اضافه می‌شوند، تا آن‌ها را بالاتر آورده و روی زمین ثابت سازد. از مدل‌های پایه‌های مبلی در کابینت مدرن و کابینت مدل کلاسیک استفاده می‌کنند.

    انواع پایه کابینت آشپزخانه

    انواع پایه کابینت

    کابینت‌ها بر اساس جنس موادی که در ساخت آن‌ها بکار رفته است، به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. انواع پایه کابینت آشپزخانه عبارتند از:

    • پایه کابینت چوبی
    • پایه کابینت پلاستیکی
    • پایه فلزی کابینت
    • پایه کابینت آلومینیومی
    • پایه کابینت استیل
    • پایه کابینت شیشه‌ای

    در این بخش به معرفی این مدل‌ها خواهیم پرداخت.

    پایه کابینت چوبی

    پایه‌های چوبی هم‌سطح یا پایه‌های چوبی پیوسته، در تعداد زیادی از کابینت‌ها بکار رفته است، که جلوه خاصی به کابینت می‌دهد و از مزیت‌های آن استقامت بالا، با توجه به قطر و ضخامت و نوع چوب و رنگ پذیری آن است. پایه کابینت چوبی کمتر به تمیز کردن نیاز خواهد داشت و برای خرید این نوع پایه‌ها حتما باید به وزنی که باید تحمل کنند، دقت کنید.


    بیشتر بخوانید : راهنمای انتخاب دستگیره کابینت آشپزخانه


    انواع پایه کابینت

    پایه کابینت پلاستیکی

    پایه‌های از جنس پلاستیک از قدیمی‌ترین انواع پایه کابینت آشپزخانه هستند. این پایه از دو نوع پلاستیک مرغوب و غیرمرغوب تولید می‌شود و دارای رنگ‌های ثابتی مثل سفید، طلایی، نقره‌ای و قهوه‌ای بوده و درانواع متنوعی به فروش می‌رسد و تعویض آن‌ها بسیار ساده است. این پایه‌ها دارای مزایایی از قبیل انعطاف‌پذیری، قابلیت نصب آسان، داشتن مقاومت بالا، سهولت در تعویض و دسترسی به طرح‌ها و رنگ‌های متنوع هستند. برای خرید پایه‌های پلاستیکی به طرح و رنگ کابینت خود دقت کرده و پایه متناسب و هماهنگ با آن را خریداری کنید؛ جنس پایه نیز نباید بیش از حد خشک و یا بیش از اندازه نرم باشد.

    پایه کابینت پلاستیکی

    پایه های فلزی کابینت

    پایه‌های فلزی از انواع پایه کابینت آشپزخانه پرفروش و بادوام محسوب شده و عموما به شکل استوانه، ال و یا لوله‌ای تولید می‌شوند و از مزیت‌های آن‌ها استقامت بالا و تعویض راحت و سریع آن‌ها است. پایه کابینت فلزی مناسب برای هر نوع کابینتی است و کاربردهای بسیاری دارد. بهتر است دقت کنید که حتما از مدل‌های ضد زنگ استفاده کنید، بهترین متریال برای این پایه‌ها، آلومینیوم و استیل است. پایه کابینت آلومینیومی از لحاظ استحکام مشابه فولاد است و در برابر خوردگی، رطوبت و خط و خش بسیار مقاوم است.

    پایه کابینت استیل

    پایه کابینت استیل از گروه پایه‌های کابینت فلزی است، که ضدزنگ و ضدخوردگی و دارای ظاهری بسیار زیبا است. این پایه به علت جنس مستحکم آن، قابلیت تحمل هر کابینتی، با هر وزنی را دارد.

    پایه کابینت شیشه ای

    پایه شیشه‌ای از نوع پایه کابینت‌های فانتزی محسوب شده و سبب زیبا شدن نمای کابینت‌های آشپزخانه می‌گردد. کابینت شیشه‌ای اکثرا شفاف بوده و داخل آن قابل مشاهده می‌باشد. پایه کابینت شیشه‌ای، دارای قسمت‌های فلزی و مقاومی هستند، که تحمل وزن کابینت را ممکن می‌سازند.

    ضرورت استفاده از پایه کابینت

    عدم استفاده از پایه کابینت، عمر کابینت شما را کاهش داده و گاهی اوقات نمی‌توانید کابینت را با سطح افق تراز کنید. پایه‌ کابینت باید حتما متناسب با کابینت بوده و علاوه بر این استحکام، مقاومت و دوام بالایی داشته باشد، در غیر اینصورت ممکن است هم خودش در معرض آسیب قرار گیرد و هم باعث آسیب رساندن به کابینت شود. در نتیجه کیفیت پایه موضوع بسیار مهمی در انتخاب آن خواهد بود. پایه مناسب، اغلب دارای وزن خوبی است و ظاهر بسیار مقاومی نیز دارد. پایه‌ها را در دست خود فشار دهید. یک پایه باکیفیت نباید در برابر فشار زیاد صدای خاصی بدهد یا صدمه ببیند. امروزه پایه‌های کابینت دارای ظاهر و شکلی فانتزی و تزیینی نیز هستند، که می‌توانند در دکوراسیون آشپزخانه موثر باشند.


    بیشتر بخوانید: آشنایی با مدل های متنوع دستگیره کمد و کابینت


    نحوه نصب پایه کابینت

    پیش از اینکه به نحوه نصب انواع پایه کابینت آشپزخانه بپردازیم، باید یادآور شویم که حتما یک پایه کابینت متناسب با کابینتتان، مقاوم و با کیفیت خوب را تهیه کنید، تا از دوام آن و همچنین هماهنگی با سایر وسایل آشپزخانه خود، بخصوص کابینت‌هایتان مطمعن شوید.

    در اولین قدم برای نصب پایه‌ها، کابینت را روی زمین، طوری بخوابانید که کف کابینت و محل نصب پایه قابل مشاهده باشد. کفی پایه را از آن جدا کرده و توسط پیچ در جای مخصوصش محکم نمایید. کفی پایه کابینت، بخشی است که پایه کابینت در درون آن جای خواهد گرفت. بعد از وصل کردن کفی پایه کابینت به کابینت‌ها، با فشار اندکی پایه کابینت را، درون کفی قرار دهید. پایه‌های کابینت را تراز کنید تا مانع از لغزش کابینت شود. پایه‌های کابینت غالبا، پیچیدنی هستند، به این معنا که در درون کفی به شکل پیچ قرار گرفته و با پیچاندن آن، همه پایه‌ها در حالت تراز قرار می‌گیرند، تا کابینت بدون هیچ حرکتی، سر جای خودش قرار گیرد.

    نحوه نصب پایه کابینت

    پاخور کابینت

    بهتر است در این قسمت درمورد پاخور کابینت هم کمی صحبت کنیم. همانطور که گفته شد، پایه کابینت جهت پوشاندن فضای زیر کابینت‌ها و به نوعی حمل آن‌ها بکار می‌رود، اگر بخواهیم دلیل اصلی این فضای خالی زیر کابینت را توضیح دهیم باید بگوییم که بر اساس آناتومی بدن انسان، پاهای ما از بدنمان کمی جلوتر قرار می‌گیرد و به همین علت بهتر است، پایین کابینت‌ها باز بماند تا راحت تر و صاف‌تر در مقابل کابینت یا در کنار آن بایستیم. به عبارت دیگر وقتی جلوی کابینت بایستیم، پاهای ما در قسمت پاخور قرار خواهند گرفت، به همین دلیل به این بخش پاخور کابینت گفته می‌شود. اما گاهی هم، پاخور کابینت، برای ایجاد هماهنگی بیشتر و جهت زیبایی نمای ظاهری کابینت، بویژه در کابینت‌های کلاسیک، حذف می‌شود!


    بیشتر بخوانید : آشنایی با انواع ریل کشو کابینت و نحوه نصب آن


    انواع پاخور کابینت

    انواع پاخور کابینت از نظر جنس آن‌ها، می‌تواند شامل متریال‌های زیر شود:

    • چوبی یا ام دی اف MDF
    • پی وی سی PVC
    • آلومینیوم

    پاخور ام دی اف، توسط کابینت‌سازها ساخته می‌شود. پاخور کابینت آلومینیومی نیز از جنس مقاوم آلومینیوم بوده و رنگ‌بندی‌های متنوعی دارد. پاخور کابینت پی وی سی PVC از متریال پی وی سی ساخته شده و روکشی از جنس استیل دارد و رنگ این پاخور نقره ای است. پاخور کابینت ام دی اف به علت اینکه در آشپزخانه فعالیت‌هایی همچون پخت و پز و شست و شو انجام می‌شود، ممکن است در طول زمان دچار پوسیدگی شده و نمای ظاهری زشتی برای آشپزخانه شما بسازد. استفاده از پاخور کابینت آلومینیوم و پاخور کابینت پی وی سی PVC متداول‌تر است و جلوه زیبایی نیز به کابینت آشپزخانه شما بخشیده، همچنین در برابر رطوبت نیز مقاوم هستند و از عبور گرد و خاک به زیر کابینت جلوگیری می‌کنند. نصب پاخور کابینت توسط کلیپس پاخور کابینت انجام می‌شود. در مرحله اول، باید کلیپس را به پایه کابینت وصل کرده و سپس پاخور را به کلیپس پیچ کنید.

    انواع پاخور کابینت

    سخن نهایی

    از مهم‌ترین اجزای کابینت، که سبب استحکام آن می‌شود، پایه کابینت است. گاهی ممکن است از تاثیر مهم و مثبت این وسیله بر طول عمر و ماندگاری کابینت و همچنین زیباتر کردن آن غافل شویم، اما باید بدانیم که این ابزارهای ساده نقش بسیار مهمی در آشپزخانه ایفا می‌کنند، همچنین توجه به کیفیت آن‌ها به عنوان ابزاری که نگهدارنده کابینت‌های سنگین آشپزخانه هستند، بسیار حایز اهمیت خواهد بود. در صورتیکه پایه کابینت شما جنس خوبی نداشته باشد و دارای کیفیت مطلوبی نباشد، به تدریج و بر اثر جابه‌‌جایی‌ها، کابینت را دچار مشکل کرده و خود نیز شکسته و خراب می‌شود. در حال حاضر انواع پایه کابینت آشپزخانه برای همه سلیقه‌ها و هرنوع کابینتی ساخته و به بازار عرضه می‌شود.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    محصولات جدید

    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون P430WR صندلی نظری مون P430WR
    2,420,000 5%
    2,299,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون N433WR صندلی نظری مون N433WR
    1,980,000 5%
    1,881,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون P430 صندلی نظری مون P430
    1,870,000 5%
    1,776,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری مون N433 صندلی نظری مون N433
    1,430,000 5%
    1,358,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری دیاموند N101 صندلی نظری دیاموند N101
    4,180,000 5%
    3,971,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری برتویا 2 N103 صندلی نظری برتویا 2 N103
    4,070,000 5%
    3,866,500 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری برتویا N102 صندلی نظری برتویا N102
    3,300,000 5%
    3,135,000 تومان
    افزودن به علاقه مندی ها
    صندلی نظری پلتنر P107 صندلی نظری پلتنر P107
    7,260,000 5%
    6,897,000 تومان

    مقالات مرتبط