لولا یکی از کاربردیترین یراق آلات مورد استفاده در ساختمانسازی و کابینتسازی است که امکان باز و بسته شدن انواع مختلف دربها را فراهم میکند. انواع لولا بر روی سطوح مختلفی همچون درب ورودی منزل، پنجرهها، کابینت، تخت، کمد و غیره نصب میشوند و دارای ابعاد و مدلهای مختلفی هستند. بدون وجود لولا قادر به باز و بسته کردن و یا متصل کردن سازههای مختلف به یکدیگر نخواهید بود؛ زیرا همین وسیله به ظاهر ساده و کوچک موجب ثابت نگهداشتن و اتصال دو شیء (به عنوان مثال بدنه کمد و درب آن) به یکدیگر شده و حرکت بخش متحرک را بدون ایجاد اصطکاک میسر میسازد. لولاها دارای مدلهای گوناگونی هستند که هریک از آنها برای نصب بر روی سطوح خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین آشنایی با انواع لولا پیش از خرید به شما کمک میکند تا بتوانید مناسبترین لولا را برای اشیا و یا بخشهای مختلف منزل خود انتخاب کنید. در ادامه این مطلب انواع لولا صنعتی و کاربرد آنها را مورد بررسی قرار میدهیم و شما را با این قطعه مهم و کاربردی بیشتر آشنا خواهیم کرد. با خانه آرا همراه باشید.
لولا چیست و چه کاربردی دارد؟
لولا قطعهای پرکاربرد و حیاتی برای باز و بسته کردن انواع دربها است که دو بخش ثابت و متحرک را به یکدیگر متصل کرده و امکان حرکت روان بخش متحرک را فراهم میسازد. انواع لولا متشکل از یک پین و دو برگ است که یک قسمت آن به درب و قسمت دیگر نیز به چارچوب (یا همان بخش ثابت) متصل میشود. لولاها دارای جنسهای مختلفی هستند که در ابعاد و اندازههای گوناگون طراحی میشوند و هریک از آنها برای باز و بسته کردن انواع مختلف دربها همچون درب اتاق، کابینت، کمد، اجاق گاز، پنجره، قفسه و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
انتخاب لولای مناسب برای دربها از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا نصب لولای غیر استاندار موجب عدم عملکرد صحیح درب شده و در باز و بسته شدن روان آن اختلال ایجاد میکند. بنابراین در هنگام خرید انواع لولا باید به نوع درب و ابعاد آن توجه داشته باشید تا بتوانید مناسبترین لولا را برای درب موردنظر خود خریداری نمایید.
بررسی انواع لولا
همانطور که اشاره کردیم، لولاها دارای انواع مختلفی هستند که هریک از آنها دارای ویژگیها و کاربرد منحصر بهفرد خود بوده و برای نصب بر روی دربهای خاصی طراحی شدهاند. در این بخش شما را با انواع لولا آشنا کرده و مشخصات آنها را نیز مورد بررسی قرار میدهیم.
لولا ساده یا لولا تخت
لولا ساده یا تخت یکی از رایجترین انواع لولا است که معمولا در صنعت چوب و مبلمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد و از یک پین و دو برگ ساده تشکیل میشود. لولای ساده در مدلهای مختلفی همچون لولا جدا شدنی، لولا جدا نشدنی، پین دار دکمه دار تولید میشوند.
لولا متری
لولا متری همانطور که از نام آن پیداست به صورت متری تولید میشود و شما میتوانید به اندازه نیاز خود بهعنوان مثال نیم متر از این لولا تهیه کرده و آن را با اره کمانی برش دهید. لولای متری یکی از انواع لولا درب فلزی است که در سرتاسر درب نصب میشود و فاصله بسیار کمی میان بدنه و درب ایجاد میکند.
لولا لب به لب
از دیگر انواع لولا میتوانیم به لولا لب به لب اشاره کنیم که در شکلهای مختلفی همچون پروانهای، دایرهای و مربعی تولید شده و برای انجام امور نجاری و سرهمبندی جعبههای کوچک و ظریف و کابینتهای تزئینی کاربرد دارد.
لولا قابلبهای
لولا قابلبه یکی از انواع لولا درب چوبی است و در مواقعی استفاده میشود که در لنگه درب، لبه وجود داشته باشد. بدین ترتیب یکی از لنگههای درب بر روی لولا قابلبهای باز و بسته شده و همه وزن درب به لولا منتقل میشود. بههمین دلیل باید از جنس مرغوبی برخوردار باشد تا بتواند این فشار را تحمل کرده و از ساییدگی درب جلوگیری نماید.
لولا دو طرفه
لولا دو طرفه یا لولای بادبزنی از دیگر انواع لولا است و برای نصب بر روی دربهایی همچون درب بیمارستانها، آشپزخانه، فروشگاهها و غیره که باید از دو طرف باز شوند، طراحی شده است. لولا دو طرفه دارای دو محور و دو مرکز گردش است و بههمین دلیل از دو طرف دارای قابلیت باز و بسته شدن را دارد.
لولا پاشنهای
لولا پاشنهای یکی از انواع لولا کابینت و لولای درب است که برخلاف لولاهای دیگر در کنار نصب نمیشود؛ بلکه در قسمت بالا و پایین دربها و در قسمت کف و سقف کابینتها نصب میگردد. لولا پاشنهای پس از نصب قابل رویت نخواهد بود و به عنوان «لولای مخفی» مورد استفاده قرار میگیرد.
لولا آرامبند کابینت
انواع لولا آرامبند کابینت که با نامهای دیگری همچون لولای گازرو و لولای پمپی نیز شناخته میشوند که بهمنظور گرفتن ضرب درب در هنگام بسته شدن، طراحی و تولید شدهاند. در ساختار لولا آرامبند از پمپ استفاده شده است تا هنگام بسته شدن درب کابینت، ضربه آن را گرفته و از ایجاد صدای ناهنجار جلوگیری کند.
لولا پنجره upvc
نصب لولا در پنجرههای upvc یا پنجرههای دو جداره از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا علاوه بر سهولت باز و بسته شدن پنجره به تحمل وزن شیشه در لنگه نیز کمک میکند. انواع لولا پنجره upvc شامل لولا ثابت یا معمولی و لولا تنظیمی یا قابل رگلاژ است.
لولا ساده دارای ساختاری شبیه به لولا تخت است که از سه قطعه ساخته شده و توسط پین به یکدیگر متصل میشوند. لولاهای ساده با توجه به ابعاد آنها با نامهایی همچون لولای 70 ، لولای 80 و لولای 100 نیز شناخته میشوند که این اعداد به ابعاد لولا (به میلی متر) اشاره دارند.
لولای تنظیمی نیز همانطور که از نام آن پیداست از قابلیت تنظیم برخوردار بوده و بهراحتی رگلاژ میشوند. این لولاها دارای شاخکهایی هستند که به پروفیل وصل بوده و وزن لنگه را تقسیم میکنند. لولاهای تنظیمی نسبت به لولاهای ساده بسیار مقاومتر هستند زیرا قسمت پیچ لولای تنظیمی در داخل پروفیل قرار میگیرد.
انواع لولا ام دی اف
برای اتصال درب کابینت و کمد ام دی اف نیز از انواع لولا ام دی اف همچون لولا ساده، گازور شیشه، لولا آرا بند، مگنتی و بدون فنر استفاده میشود که هریک از آنها با توجه به ابعاد درب و یا کابینت انتخاب میشوند.
جمع بندی
ما در این مطلب انواع لولا صنعتی را به همراه ویژگیها و کاربرد آنها به شما معرفی کردیم. همانطور که خواندید لولاها قطعات مهمی و کاربردی جهت باز و بسته شدن درب کمد، کابینت، پنجره و انواع مختلف دربهای ورودی هستند و از یک پین و دو برگ تشکیل میشوند که یک قسمت آن به درب و قسمت دیگر نیز به چارچوب (یا بخش ثابت) متصل میشود. انواع لولا دارای ابعاد و جنسهای مختلفی است که هریک از آنها برای هدفی خاص طراحی شده است. بنابراین پیش از خرید لولا ابتدا نوع و ابعاد سطح موردنظر خود را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید مناسبترین لولا را خریداری نمایید. شما میتوانید انواع لولا درب، کابینت، پنجره و غیره را در مدلهای مختلف و با بالاترین کیفیت از وب سایت خانه آرا سفارش دهید.